top of page

KURS:
BETEENDEEKONOMI

För dig som bättre vill förstå korrelationen mellan ekonomi och psykologi

Beteendeekonomi

Vi behöver vara medvetna om korrelationen mellan ekonomi och psykologi. Hur ”vår inre ekonom” med tankar, känslor och beteenden fungerar just nu, och vilka budskap och beteenden vi har ärvt och om vi ser på framtiden med tillförsikt eller oro.

Många människor är övertygade om att de tar medvetna och logiska beslut efter noggrann analys av fakta. Men de kan ha fel! Forskningen visar att de flesta människor, även företagsledare, baserar sina beslut på känslor i långt högre utsträckning än de tror!

Ekonomiska rådgivare är vanligtvis inte utbildade i att arbeta med den psykologiska dimensionen i vägledningen av sina kunder/uppdragsgivare. Och omvänt – det är inte många terapeuter som är utbildade i att hantera ekonomiska problem. Därför började Karin, som är civilekonom och Kerstin som är beteendevetare (och samtalsterapeut) att samarbeta för att fokusera på och höja medvetenheten kring beteendeekonomi och dela med oss av ett kreativt perspektiv på ekonomi och låta våra kursdeltagare hitta, förstå och lyssna till ”sin inre ekonom”. Karin myntade begreppet ”din inre ekonom” i Nacka kommun där hon är verksamhets-controller.

Inför skapandet av kursen gjorde vi research genom att intervjua chefer i(nom) näringslivet såväl som i offentlig förvaltning, män och kvinnor i olika åldrar, med olika utbildningsbakgrund och verksamma inom olika områden i Sverige och internationellt. Vi kommer att berätta en del om vad vi lärde oss av dem.

Du får på ett kreativt sätt lära känna din egen inre ekonom och förstå hur den har påverkat dig historiskt och du får identifiera vad du behöver fokusera på framåt.

Du kommer att utveckla en förnyad, förbättrad eller annorlunda relation till din egen inre ekonom.

Vi ses först en eftermiddag – vi går genom grunderna, du lär känna dina kurskamrater och du får en hemuppgift till huvudveckan.

Teori varvas med lekfulla kreativa övningar för att belysa beteendeekonomins många olika dimensioner och för att förstå de psykologiska aspekterna bakom dina ekonomiska beslut. Vi vill avdramatisera din relation till ekonomi (om det behövs), få dig att fokusera på dina resurser långsiktigt och upptäcka att beteendeekonomi kan vara roligt, spännande och viktigt!

Huvudveckan består av tre eftermiddagar, med möjlighet till övernattning på hotell Blå Blom på Värmdö, på kort promenadavstånd från Tornhuset. Hemuppgift till sista gången/uppföljnings-tillfället, två veckor senare ingår.

Kursstart

2023

Tid

Kl. 13:00-17:30

 
Antal tillfällen

5 halvdagar 2023
(30 timmar kurs)

Kursledare

Karin Axzell Nymark
Kerstin Bergenfjord

För vem

För dig som har resultat- och budgetansvar och vill utveckla, bredda och fördjupa ditt ekonomiska perspektiv för att tillämpa i din profession

Plats

Enligt överrenskommelse
Alternativt: Tornhuset 
Odelbergsväg 11, Gustavsberg


Pris

12 800 kr exkl. moms

Kursmaterial ingår

Boende

Boende i enkelrum inkl. frukost kan ordnas till specialpris 
Meddela oss vid behov!

 

Anmälan görs via formuläret. Välkommen!

Om kursen

Prova på! 

Du kan kostnadsfritt utforska om detta är en kurs för dig genom ett av våra prova-på tillfällen!

Datum TBA
Frukost kl. 08-09

 

Datum TBA
Lunch kl. 12-13, ta med egen lunch

Mejla oss vid intresse

info@symbolon.nu

Tillvägagångsätt

Målet med kursen

Boka Kurs - Beteendeekonomi

Tack för din bokning!
bottom of page